VeteranLjuddagen 2016

VeteranLjuddagen

Hörby Radioförening

VeteranLjuddagen den 3:e september 2016

 

Hörby Radioförening HRF arrangerar, i samarbete med Experimenterande Svenska Radioamatörer, ESR och Sveriges Radiohistoriska Förening SRF, VeteranLjuddagen 2016 den 3:e september mellan klockan 10.00 och15.00 i föreningens utställningslokaler i anslutning till Kulturhuset i Östra Sallerups, Hörby. www.kulturhusetosallerup.se

 

PROGRAM

10.00 Visning av Hörby Radioförenings utställning med bland annat material från den nerlagda Radiostationen i Hörby. Under det gångna året har utställningen förändrats så vi nu kan visa ett utökat antal radioapparater.

 

GEMYTLIG SAMVARO OCH KLENODUTSTÄLLNING

11.00 Gemytlig samvaro med möjlighet att köpa fika i Kulturhuset. Korvgrillning i parken. Visning av medhavda och utställda ”klenoder” i utställningshallen. Alla är välkomna att ta med och visa upp sina ”klenoder”. Det är inte nödvändigt att föranmäla deltagande med klenod men det är bra om du kontakta Johan van der Levin, SRF, i förväg för vår planering.

 

AUKTION

13.00 Auktion på några dubbletter från föreningens samling samt inlämnat auktionsgods. Du kan lämna in gods till försäljning fram till ca 12.45. Du har möjlighet att ange ett bevakningspris, dvs lägsta pris som objektet får säljas för. När du lämnar in godset betalar du 20:-/objekt. Denna summa återbetalas inte även om objektet skulle förbli osålt. Inga andra kostnader tillkommer.

 

BYTESSTUND

Under hela dagen pågår vår Bytesstund. Du som har ljudprylar, t.ex. radio, grammofon, bandspelare, telefoni, telegrafi, amatörradio och närbesläktat som du vill bli av med är välkomna att byta och sälja. Vi ordnar detta direkt från bilens backlucka. Har du mycket grejer går det givetvis bra att ställa upp ett medhavt bord. Radioklubben kommer att sälja dubbletter ur sin samling. En nyhet för året är att det går att boka ”regnsäker” försäljningsyta (ca 2x1,5m) i tältet för 100:- Antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller. Förhandsboka redan nu via mailadressen nedan!

 

PARKERING

Parkering: Endast de bilar som deltar i bytesstunden får parkera i parken bakom kulturhuset. Övriga parkerar framför kulturhuset och vid kyrkan.

 

RADIORÖR/ELEKTRONRÖR

Under året har föreningen inventerat sitt förråd av radiorör. Det finns ca 3000 rör i förpackning, de flesta oöppnade. Vi tillämpar samma pris som Radioföreningen i Göteborg. Under VeteranLjuddagen ger vi dock 20% rabatt på dessa priser. Kolla vad du behöver.

Skicka dina önskemål till: radioror@veteranljuddagen.se

så hamnar du först i kön och vi kan förberda och plocka fram önskade rör. Du avgör själv om det blir affär när du ser objektet. Inget köptvång!

Dessutom finns ett stort antal rör vilka ligger osorterade utan förpackning. Dessa säljs för 10:-/st utan funktionsgaranti.

HÖRBY MELLANVÅG

Under en 14-dagars period med början en vecka före VeteranLjuddagen kommer Hörby Mellanvåg att sända på 1179 kHz, 254 meter! Även i år har vi fått tillstånd från PTS att sända mellanvåg på Hörbys gamla frekvens. Vi kommer under dessa två veckor att sända radioprogram.

KOMMERSIELLA AKTÖRER

Intresserade kommersiella aktörer är välkomna! Kontaktar föreningen, se nedan.

 

KONTAKT

Kontakta Bengt Almqvist på: bengt(snabel-a)telefonstationen.com om du vill beställa försäljningsyta eller har några frågor.

 

ÖVRIGT

Inga kostnader för inträde eller parkering. Ingen anmälan behövs. Det är dock bra om du hör av dig i förväg så vi får en uppfattning av hur stort intresset är. Alla som hör av sig kommer att få en uppdatering via e-mail i slutet på augusti.

 

MEDLEMSKAP OCH FRIVILLIGA BIDRAG

Gillar du VeteranLjuddagen har du möjlighet att antingen bli medlem i Hörby Radioförening eller ge ett frivilligt bidrag i vår ”radiospargris” inne i utställningen.

 

 

 

Välkomna till en trevlig dag med många nostalgiska ljudupplevelser!

Besök även Hörby Radioförening på facebook, och på vår hemsida www.horbyradioforening.se