VeteranLjuddagen 2014

VeteranLjuddagen

Hörby Radioförening

Bilder från VeteranLjuddagen 2014

Mer bilder hittar du på Hörby Radioförenings facebook-sida!

Lördagen den 20 september 2014

Lördagen den 20 september 2014 arrangerade Hörby Radioförening en dag för nostalgiska ljudupplevelser.


Tanken med VeteranLjuddagen är att i ett årligt återkommande arrangemang samla flera olika grenar av radio- tele- och ljudhobbyn.


Detta första försök blev mycket lyckat med ca 60 besökande radioamatörer, radiosamlare, telefonsamlare och andra ljudentusiaster.


Man började med en rundvandring i föreningens nyligen utvidgade utställningslokaler under sakkunnig ledning av föreningens sekreterare Kjell Larsson. Därefter följde kamratlig samvaro med fika, radiokaka och korv från Kulturhusets grillvagn.


Ur den gamla högtalaranläggningen med anor från 30-talet hördes raspet från 78-varvare blandat med nyttig information från arrangörerna. Ljudanläggningen har tidigare använts i så kallade högtalarbilar samt på marknader framför allt i Eslöv med omnejd. Anläggningen har donerats av Alf Ungesson och har renoverats och satts i perfekt fungerande skick av en av föreningens medlemmar.


Efter lunchpausen vidtog bakluckeloppisen med ett 10-tal försäljare. Även om man inte köpte, bytte eller sålde något fanns det mycket skoj att titta på i bilarna. Föreningen lockade även med en liten auktion som utföll till stor belåtenhet.

 

Vädret var bra med sol och 20 grader och många av besökarna dröjde sig kvar långt ut på eftermiddagen. Bland annat diskuterades hur VeteranLjuddagen skulle kunna utvecklas framöver och då framkom många bra idéer.